Waarom een bedrijfsauto?

Leasen is eind 1980 erg populair geworden omdat bedrijven vaak de wens hadden om kapitaal niet in auto’s hoeven te investeren, maar om in het bedrijfsproces te investeren. Veel organisaties weten geen rendement op investeringen in auto’s te behalen. Door het gebruik van leaseauto’s en het investeren in auto’s niet meer te doen, wordt er geld vrijgemaakt, wat zo weer geïnvesteerd kan worden in de onderneming. Zeker voor bedrijven die hoge kosten hebben is leasen heel erg interessant.

Lease auto’s en de belastingdienst

Het is al een tijdje geleden aangetoont dat lease auto’s die in het bezit zijn van een geavanceerd kilometerregistratiesysteem met het door de belasting uitgedeelde keurmerk worden minder streng gecontroleerd door de belastingdienst. Dit is zo omdat je bij zo’n geavanceerd kilometerregistratie systeem kunt aangeven of je zakelijk of privé reist.Cartracker is een goed voorbeeld van zo’n geavanceerd systeem. Door dit nauwkeurig bij te houden is het heel simpel om aan het eind van het jaar het overzicht voor de belastingdienst uit te printen.

Het is in het algemeen zo afgesproken tussen werkgevers en werknemers dat als men die in loondienst is voor een werkgever. En als de werknemer dan ook in een auto van de werkgever rijdt is het afgesproken hoeveel de werknemer voor privézaken in deze auto zou mogen rijden, overschrijdt de werknemer deze limiet (vaak vastgelegd op 500 km per kalender jaar) dan kan de werkgever bijtelling in rekening brengen en dit dus van de werknemer zijn loon afhouden.

Leave a Comment