Maak je kantoor dynamisch!

Waarom zou je kantoor dynamisch moeten maken? Een van de belangrijkste reden is wij zitten veel en te lang op ons bureau. Dit is slecht voor ons lichaam. Ons lichaam is er niet voor gemaakt om de hele dag achter een computer te zitten.

 

Slechte houding

Van alle mensen die dagelijks achter hun bureau zitten neemt 80% een slecht houding aan. Wat is precies een slechte houding? Voorovergebogen, stoel op verkeerde hoogte, schouders naar voren gebogen, hoofd naar beneden en geen rechte rug. Gemiddeld zitten wij zes uur lang tijdens onze werk. Je kan je goed voorstellen dat zes uur lang in een verkeerde houding zitten een funest is voor je lichaam. Het is ook niet zo gek dat een grote groep mensen problemen hebben met hun rug en nek.

 

Hoge ziekteverzuim

Door slechte houdingen hebben veel mensen last van hun rug waardoor ze nauwelijks kunnen lopen. Andere krijgen door slechte doorbloeding naar hun nek last van hun hoofd. De exacte cijfers van de ziekteverzuim door slechte houding is niet bekend. Dit is lastig te meten, want bij hoofdpijn kun je van meerdere oorzaken uitgaan.

 

Oplossingen

Gelukkig zijn er veel manieren om deze probleem op te lossen. Een van de belangrijkste punt is zorgen voor de juiste kantoormeubelen. Zorg ervoor dat de bureaustoel van juiste kwaliteit zijn en het lichaam in de juiste positie brengt. Bureau moeten eigenlijk verstelbaar zijn. Je hebt met verschillende mensen te maken die niet allemaal even lang zijn. Het zou handig zijn om de bureau zo in te stellen dat iedereen op zijn of haar ideale hoogte kan zitten.  Zit staan bureau zou nog een betere optie zijn. Zo kunnen mensen ook tijdens het werken af en toe staan. Zo blijven ze wat meer bewegen dan normaal.

 

Inrichten van je kantoor. Zorg ervoor dat mensen af en toe moeten bewegen om ergens te komen. Een koffieapparaat lekker dichtbij klinkt natuurlijk goed. Maar een verdieping lager zetten zorgt er wel voor dat mensen meer bewegen. Ook is er software te krijgen die elk half uur een waarschuwing geeft op je beeldscherm dat je te lang stil zit. Te lang zitten zorg er namelijk voor dat je lichaam in een slaapmodus komt.