Kantoormeubilair huren? Doen!

In andere landen dan Nederland is het huren van meubilair al tientallen jaren populair: zowel bij bedrijven als particulieren. In Nederland staan veel ondernemers terughoudend tegen het huren van kantoormeubilair. En dat is onterecht want huren kent veel voordelen op korte, maar ook op lange termijn. Zo is het huren van meubilair tot een periode van twee jaar zelfs aanzienlijk voordeliger dan kopen!

Combineer huren en kopen

Wat ondernemers vaak vergeten, is dat het kopen van meubilair huur niet uitsluit. Omdat er in elk bedrijf personeelsverloop plaats vindt, is het aan te raden om altijd tien tot vijftien procent van het kantoormeubilair te huren. Zo heb je altijd ruimte voor een nieuwe, tijdelijke werknemer en kun je de meubels eenvoudig weer terugbrengen zodra deze vertrokken is.

Flexibel

Ondernemers die ervoor kiezen om kantoormeubilair te huren doen dit vanwege de flexibiliteit. Gehuurd meubilair kan in tegenstelling tot gekocht meubilair vaak binnen 24 uur al geleverd worden. Dat is erg handig als je flexwerkers voor de drukkere perioden in het jaar een tijdelijke werkplek moet kunnen bieden. En heb je de extra plekken niet meer nodig? Dan wordt het meubilair door het verhuurbedrijf weer opgehaald. Ook als je vaak op de beurs staat is het huren van kantoormeubilair een uitkomst, want je huurt de meubels bijvoorbeeld voor een aantal dagen en stuurt ze daarna weer terug. Huren is ook een pluspunt voor je bedrijfsimago: klanten zijn onder de indruk als je telkens met iets nieuws op de beurs staat.

Een complete inrichting

Indien je meubilair huurt, hoef je niet hele dagen op de woonboulevard door te brengen om naar perfect bij elkaar passende meubels te zoeken. Bij verhuurbedrijven kun je namelijk in één keer een complete kantoorinrichting huren. Zit-sta Bureaus, stoelen, kasten, kapstokken en prullenbakken worden veelal samengesteld in een arrangement dat je meteen kunt huren. In deze tijden van crisis scheelt je dit aanzienlijk in de kosten!

Leave a Comment