Kantoorinrichting tips

Het inrichten van een kantoor kan bijdragen aan de efficiency van de organisatie. Er zijn genoeg voorbeelden te bedenken van mooi ingerichte kantoren, die ook erg succesvol zijn. Daarentegen zijn er ook genoeg kantoren die minder succesvol ingericht zijn. Hieronder hebben we enkele kantoorinrichting tips samengesteld om het kantoor zo goed mogelijk in te richten.

Zorg dat werknemers zich thuisvoelen

Het is belangrijk dat werknemers zich op kantoor prettig voelen. Door de inrichting dusdanig aanpast kun je er voor zorgen dat werknemers zich ook daadwerkelijk thuis voelen. Zo maken veel mensen thuis gebruik van hout, een houten vloer, houten meubels en andere houten accessoires kunnen ervoor zorgen dat mensen de kantoorruimte met thuis associëren.

Een persoonlijke plek

Om werknemers zich nog beter op hun gemak te laten voelen kan er een persoonlijke plek gecreeerd worden. Bij het aanschaffen van een bureau en bureaustoel hoeft dit niet zozeer persoonlijk te zijn, maar zorg er wel voor dat deze in hoogte verstelbaar zijn. Zodat de werknemer een ergonomische houding kan aannemen. Voor het kopen van kantoormeubilair kun je terecht bij winkels zoals officetopper.com. Hier kun je zowel nieuwe als gebruikte in hoogte verstelbare tafels en bureau’s kopen. De persoonlijke plek zit hem dus niet zozeer in de meubels, maar meer in de kleine persoonlijke details, zoals een fotolijstje met foto’s van het gezin.

Flexplekken

Sommige bedrijven geloven juist meer in flexplekken. Hierbij kunnen werknemers van plaats wisselen en kunnen ze iedere dag naast iemand anders komen te zitten. Dit is om te voorkomen dat je vast naast iemand komt te zitten waar je niet zo veel mee hebt.

Licht en kleur

Een belangrijk aspect van de inrichting van een kantoor is de verlichting. Een kantoorruimte met weinig licht komt vaak wat saai over. Licht zorgt ervoor dat werknemers zich lekkerder voelen. Ook de kleur in een kantoorruimte kan een rol spelen bij de efficiency van het bedrijf. Zijn er veel drukke kleuren, dan wordt er een onrustige sfeer gecreeerd. Door rustige kleuren zoals groen en blauw te gebruiken kan er een rustige sfeer worden gevormd, waardoor werknemers zich meer op hun gemak voelen. Passen groen en blauw niet goed bij het bedrijf, dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om de muren gewoon wit te schilderen.