Interessante wetenswaardigheden over verstandig beleggen

Wil jij graag geld verdienen met aandelen? Dan kan je beginnen met het verstandig beleggen in aandelen. Maar, slim beleggen, hoe doe je dat nu eigenlijk? Dit artikel geeft jou informatie en tips hoe dat je het het beste aan kunt pakken. Overigens zijn aandelen niet de enige optie om in te beleggen. Tegenwoordig zie je bijvoorbeeld steeds meer mensen een tweede woning kopen om deze te verhuren. Hoewel je het niet gelijk als beleggen zou bestempelen, is het eigenlijk toch een vorm van beleggen in vastgoed.

Gaan beginnen

Voor je er aan gaat beginnen lijkt het allemaal heel makkelijk en snel te gaan. Maar, voor je gaat beginnen kun je het beste een beleggingsplan opstellen. Dat kan je doen door 4 vragen te beantwoorden: Hoeveel risico loop ik? Hoeveel kan ik maximaal verliezen per jaar? Wat is het doel van het beleggen? Hoeveel tijd heb ik om mijn doel te bereiken? Door het antwoord op deze vragen duidelijk te hebben, voorkom je dat je voor onverwachtse verassingen komt te staan.

Slim beleggen

Met slim beleggen wil je uiteindelijk bereiken dat je geld wint. Je kan echter niet verwachten dat dit altijd het geval is. Soms zal je ook geld verliezen. Een dalende koers hoeft niet altijd te betekenen dat het slecht gaat. Het kan ook juist een extra kans zijn om te verdienen.

Geduld

Geld verdienen met aandelen werkt vaak alleen door geduld te hebben. Bij een stijgende koers kun je de aandelen direct verkopen of je kan wachten tot meer winst. Het is belangrijk om niet direct conclusies te trekken, maar om goed te analyseren voor je wat besluit. Voor verstandig beleggen is het ook nodig om waarschuwingen over je aandelen serieus te nemen. Vaak komt er een waarschuwing wanneer het niet goed gaat met de winst van een bedrijf (de voorspelingen worden niet gehaald).

Verstandig beleggen zonder emotie

Het beleggen in aandelen kan op een verstandige manier door je emoties uit te schakelen en door te focussen op rationele factoren. Dus, wat eerder ook al werd vermeldt: analyseer de situatie en trek daaruit rationele conclusies om op deze manier een zo succesvol mogelijk besluit te nemen.

Met welk geld?

Verstandig en veilig beleggen doe je alleen met geld dat je hebt. Ga dus geen geleend geld beleggen of ander geld wat er eigenlijk niet is. En zorg ervoor dat je tegen een financieel stootje kunt!

Tips voor slim beleggen in aandelen

Nog een aantal tips zodat jij geld kunt verdienen met je aandelen:

  • Slim beleggen doe je kritisch, ga niet af op een enkele kop.
  • Timing, alles draait om timing. Een goede timing kan heel erg moeilijk zijn. De timing kan het beste opgesteld worden aan de hand van een meerjarenplan.
  • Te veel kosten, wanneer je begonnen bent of wilt beginnen komen er allerlei kosten op je af. Transactiekosten, beheervergoedingen en ga zo maar door. Vergelijk voor je begint dus goed de
  • verschillende aanbieders met elkaar voor je eigen voordeel.
  • Houd rekening met de risico’s.