Inpandige geluidscabines

In bepaalde situaties kan het bij bedrijven voorkomen dat er behoefte is aan een geluidsdichte ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf met een grote productieruimte waar veel geluid wordt geproduceerd. In het pand is behoefte aan een kantoorruimte, maar eigenlijk is er nergens in het pand plek behalve in de grote productieruimte. In deze ruimte kan een inpandige geluidcabine worden geplaatst, waardoor er zonder geluidsoverlast gewerkt kan worden in de afgesloten kantoorruimte. Een inpandige geluidscabine kan zowel gebruikt worden om geluid binnen te houden als om geluid buiten te houden. Zo worden deze ruimtes ook vaak gebruikt door muzikanten om geluidsoverlast naar buiten te voorkomen. Bedrijven kunnen deze ruimtes bijvoorbeeld gebruiken om geluidstests uit te voeren. Dit soort inpandige cabines worden vaak geplaatst als alternatief voor nieuwbouw projecten.

Geluidsisolatie

Om geluid binnen of buiten te houden, is het belangrijk om te weten waaruit geluid precies bestaat. Geluid zijn in principe kleine trillingen. Om geluid binnen of buiten te houden is het belangrijk dat de massa van muren, daken en vloeren verhoogd worden. Hoe dikker de muren, hoe moeilijker het wordt voor geluiden om door te dringen. Natuurlijk kan men de muren niet oneindig dicht maken, daarom worden er bij inpandige geluidscabines speciale materialen gebruikt, waardoor er een ideale geluidsisolatie ontstaat. Zeker bij een geluidscabine met dubbele wanden kan er een optimale geluidsreductie worden bereikt.

Mogelijkheden met een inpandige geluidscabine

Er zijn allerlei mogelijkheden voor het plaatsen van een inpandige geluidscabine. Het bedrijf Esmono Sound BV richt zich in het speciaal op geluidsstudio’s en repetitieruimtes, maar biedt ook mogelijkheden voor het bouwen van inpandige geluidscabines. De inpandige geluidscabines zijn leverbaar met verschillende wanddiktes, variërend van 50 mm, tot 80 mm en de dubbele wand geluidscabine. In principe zijn er allerlei afmetingen mogelijk. Deze ruimtes worden standaard voorzien van ventilatie panelen, waardoor de verbruikte lucht afgevoerd kan worden en verse lucht kan binnenkomen. De deur wordt voorzien van een venster met een veiligheidsglas. Daarnaast zijn er allerlei uitbreidingsmogelijkheden zoals: het plaatsen van een slot, vensterpanelen, vloeren, verlichting en kabeldoorvoer.