Inbraak op kantoor voorkomen

Een kantoorpand is onder inbrekers bijzonder geliefd. In tegenstelling tot een huis is er in een kantoorpand ’s nacht vaak niemand aanwezig en daarnaast ligt het vaak in een onbewoonde buurt. Zo kan een indringer rustig zijn gangetje gaan en de boel leeghalen. Tegenwoordig zijn er echter voldoende middelen om inbrekers buiten de deur van je kantoorpand te houden. Zorg er daarom voor dat een kantoorgebouw ook altijd van goede beveiliging is voorzien, wil je inbraak op kantoor voorkomen.

Verouderde sloten

Een kantoorgebouw op een oud industrieterrein is waarschijnlijk niet voorzien van de nieuwste en meest veilige sloten. Dit maakt het voor inbrekers een stuk makkelijker om binnen te dringen. Met de moderne inbreektechnieken van tegenwoordig is het zo gepiept om een verouderd slot of een onveilige raamsluiting te openen. Zorg daarom dat het hang- en sluitwerk van een kantoorgebouw altijd goed is. Dan ben je al een heel eind op weg om inbrekers buiten de deur te houden.

Grote maatregelen

De makkelijkste en snelste manier voor een inbreker om in een kantoorgebouw binnen te komen is waarschijnlijk door een steen door de ruit te gooien. Indien er geen alarm aanwezig is, kan hij lekker zijn gang gaan zonder dat iemand het doorheeft. Het is daarom wijsheid om een alarm te installeren in je kantoorpand. Mocht er toch iemand door de ramen komen, dan gaat er een alarm af en weet hij niet hoe snel hij de benen moet nemen.

Camerabewaking

Een andere optie is om camera’s aan de binnen en/of buitenzijde van het kantoorgebouw te hangen. Bij een eventuele inbraak kun je later de beelden terugkijken om te zien wie het geweest is. Het enige probleem hierbij is dat Inbrekers zich tegenwoordig vaak onherkenbaar kleden. Dat maakt het voor jou lastig om te zien wie het is. Maak daarom een goede afweging wat voor jouw kantoorpand de beste beveiling is. Je kunt wel investeren in dure camerabewaking, maar als het met goed hang- en sluitwerk op te lossen is, ben je waarschijnlijk een stuk goedkoper uit.