Een BKR omzeilen

Geld lenen klinkt heel simpel, maar vaak komt er nog heel wat bij kijken. De instantie die het geld aan jou leent moet er natuurlijk vanuit kunnen gaan dat je dat geld ook terugbetaalt, een vaak moet je, vanwege de rente, iets meer terugbetalen dan wat jij heb geleend. Dit wordt grotendeels allemaal geregeld met BKR. Er zijn mensen die al deze regelingen proberen te ontlopen en dit is zeker mogelijk. Er zijn in principe 2 opties die worden gebruikt. Maar het is ook belangrijk om te weten wat het BKR precies is.

BKR, wat is het?

BKR, Bureau Krediet Registratie, is een toetsing die wordt gebruikt wanneer iemand geld wilt lenen. Het voorkomt dat mensen meer op hun scheppen dan dat ze werkelijk op kunnen. Mensen kunnen dus niet meer geld lenen dan dat ze zelf weer terug kunnen betalen. Mensen kunnen zo geen te grote betalingsverplichting aan en zo kunnen ze dus niet makkelijk in grote financiële problemen komen. Je ziet steeds meer commerciële aanbieders die op hun site zetten “Geen BKR-toetsing”. Dit klinkt erg aanlokkelijk, maar er schuilen zich een aantal gevaren hierachter. Je kan de toetsing zien als een bescherming tegen jezelf.

Makkelijk geld lenen

Online kan je tegenwoordig gemakkelijk snel geld lenen. Er zijn genoeg aanbieders. Het enige wat je moet doen is offertes aanvragen van een aantal verschillende aanbieders en de juiste kiezen. Je moet echter jezelf wel bewust zijn dat er vaak extra kosten bij komen kijken. Deze kosten zijn vaak verborgen en kunnen erg hoog zijn. Zo moet je soms extra geld betalen om de lening binnen een dag overgemaakt te krijgen. Ook zijn er vele aanbieders die een verplichte garantsteller hebben. Dit is een bedrag dat je moet betalen als garantie dat je het geld terug geeft. Als dit niet het geval is hebben zij in ieder geval dat geld.Dat bedrag krijg niet eens terug wanneer je alles heb terugbetaald. Dit bedrag kan worden ingehouden op je lening, of het komt er bij bij je totaalbedrag dat je moet terugbetalen. Dit bedrag kan oplopen tot wel 25% van je geleende bedrag. Daarnaast kan de rente ook nog eens 15% zijn. Het is dus wel erg duur om geld te lenen.

Minilening zonder BKR

Dit kan gewoon op de normale manier. Je kan een bedrag van lager dan 800 euro lenen zonder een bkr. Dit is alleen een erg handige oplossing wanneer je zeker wat dat je dit geld zonder problemen terug kan betalen en je echt verlegen ben in geld. Anders kun je het beste geld lenen met BKR of zorgen dat je toch geen geld hoeft te lenen op een alternatieve wijze. Lenen met een BKR is vaak toch de beste optie. Wil je toch lenen zonder BKR, zorg dan dat je weet dat het een veilige site is. Een voorbeeld hiervan bkr-vrij.nl.