Derde storm in 2013

De afgelopen nacht waaide het flink. Het was enigszins voorspeld, de zware windstoten. Dat er langs de gehele kust windkracht 9 werd gemeten werd pas later bekend. In IJmuiden is dinsdagavond zelf windkracht tien gemeten. De zwaarste storm was die van eind oktober. Vooral omdat er toen bomen waren, die nog veel blad vast hielden zorgde deze voor veel schade.

Extreem weer

Het is bekend dat het weer steeds extremer zal worden. Dat houd dus in dat er voor bedrijven meer overlast zal volgen. In Wijk bij Duurstede was in het najaar al een windhoos die hevig huis hield. Het gevolg was dat op het bedrijventerrein enkele bedrijven volledig verwoest waren. Gelukkig was dit ’s nachts en was er niemand aanwezig. De materiële schade was echter enorm, en wat er was gebeurd wanneer er mensen aanwezig waren, weet niemand.

Bedrijfshulpverlening

Wanneer een dergelijke storm overdag komt opzetten, is het dus van belang dat je als bedrijf weet wat je moet doen. Er moet gezorgd worden voor een degelijk plan, zodat de kans op gewonden beperkt blijft. Daarvoor kunnen mensen speciaal opgeleid worden. Dus bedrijfshulpverlening blijft niet beperkt tot brand, maar is ook van belang in het steeds extremere weer in Nederland.

Leave a Comment