Bekabeling op kantoor netjes wegwerken

Tegenwoordig staan op vrijwel ieder kantoor een behoorlijk aantal elektrische apparaten zoals computers, printers en telefoons. Deze apparatuur brengt de nodige bekabeling met zich mee. Het is geen beginnen aan om de bekabeling gewoon over de vloer of over het bureau te laten lopen, want dat zorgt op termijn ongetwijfeld voor ongelukken. Hoe zorg je dan toch dat alle kabels op een kantoor netjes weggewerkt worden?

Moderne technieken

Ondanks moderne technieken als draadloze internetverbinding blijft het kantoor vaak een wirwar aan kabels. Sommige apparaten kunnen nou eenmaal niet zonder stroom en dus niet zonder kabels. Met de technieken en materialen van tegenwoordig is het echter simpel om alle elektra op kantoor netjes weg te werken. Stekkerdozen worden ingebouwd in een bureau of in de grond en er bestaan talloze kabelbruggen om kabels veilig en netjes weg te werken. Het is raadzaam om een elektricien in te schakelen om de kabels te trekken. Wanneer de bekabeling niet vakkundig wordt aangelegd kan er brandgevaar ontstaan. De elektricien kan daarnaast helpen met alles aan te sluiten op de groepenkast. Veiligheid staat voorop!

Veilig werken

Niet alleen op de vloer, maar ook op het bureau kan een behoorlijke bos kabels liggen. Deze bekabeling loopt vaak achter het bureau langs naar beneden. Is dat eigenlijk wel verantwoord? Bij het strekken van je benen kun je bijvoorbeeld achter een kabel blijven haken. Stel dat dit nu net de kabel is die de computer van stroom voorziet, waardoor je niet-opgeslagen werk verloren gaat. Of erger nog: je beeldscherm valt van je bureau en sneuvelt. Ook voor dit probleem is een oplossing. Met een simpele kabelgoot langs de rand van het bureau worden alle kabels naar de zijkant geleid. Op deze manier is het voor jou mogelijk om zonder problemen even je benen languit te gooien onder het bureau.

Ongedierte

Het goed wegwerken van bekabeling heeft als bijkomend voordeel dat ongedierte er niet of nauwelijks bij kunnen komen. Een goed en schoon kantoor heeft waarschijnlijk geen last van ongedierte, maar een klein gaatje in een hoek kan al fataal zijn. Het laatste wat je wilt is wel dat de bekabeling kapot gebeten wordt door ongewenste bezoekers, want dan ben je nog veel verder van huis.