Arbeidsproductiviteit vergroten?

Om te zorgen dat het personeel goed werk aflevert zijn er aantal zaken waar je als werkgever op kunt letten. Zo moet er binnen het kantoor een goede werksfeer zijn waarin er ontspannen en geconcentreerd kan worden gewerkt. Een goede werksfeer kan onder andere worden bevorderd door een duidelijke taakverdeling en functie eisen voor het personeel. Hoe meer de werknemers weten waar ze aan toe zijn, hoe minder misverstanden er kunnen ontstaan. De concentratie en efficiëntie van de werknemers zullen toenemen als er duidelijkheid en regelmaat is op kantoor. Natuurlijk hangt het af van de functie van de desbetreffende werknemer in hoeverre deze een bepaalde ruimte heeft voor de invulling van zijn of haar taak.

Rustige werkplek

Op de werkplek moet rust en orde heersen. Je hoeft niet te overdrijven door in een smetteloze ruimte en serene rust te werken, maar het is gewoon beter werken als een en ander overzichtelijk is en er niet te veel geluiden zijn die kunnen afleiden van het werk. Dus niet de hele dag de radio hard aan, wat muziek kan prettig zijn, maar de arbeidsproductiviteit moet er niet onder te lijden hebben. Handige ruimtebesparende kasten zorgen wat dat betreft ook voor een opgeruimde en overzichtelijke werkplek. Roldeurkasten kunnen bijvoorbeeld heel ruimtebesparend werken en zorgen voor een rustige uitstraling op de werkvloer. Zorg er ook voor dat uw werknemers niet de hele dag op hun Smartphone kijken en berichtjes versturen en beantwoorden, dat zorgt alleen maar voor afleiding en concentratieverlies.

Goed kantoormeubilair

Wat zeker ook bijdraagt aan een betere arbeidsproductiviteit is goed kantoormeubilair, bijvoorbeeld ergonomische bureaustoelen en een goede verlichting. Zeker een goede bureaustoel is geen overbodige luxe voor werknemers die het grootste deel van de dag zittend door brengen op kantoor. Een goede bureaustoel ontlast de rug en voorkomt spanning in de spieren. Aan te raden is dus om zeker niet te bezuinigen op kantoorstoelen. In veel gevallen zie je dat de grote baas een luxe bureaustoel heeft en de werknemers het met wat mindere kwaliteit moeten doen. Ook een ruim, opgeruimd bureau om aan te werken kan ertoe bijdragen dat de arbeidsproductiviteit omhoog gaat. Een rustig beeldscherm voor diegenen die veel met de computer moeten werken is ook geen overbodige luxe. Bovendien moet het personeel eigenlijk om de twee uur werken op de computer even tien minuten niet naar een beeldscherm turen om de ogen wat rust te gunnen. Natuurlijk, een en ander is niet altijd realiseerbaar, maar probeer er wel naar te streven. Uiteindelijk zal de productiviteit van uw personeel alleen maar toenemen.

sim-only-vergeljiken